Wednesday, October 30, 2013

Hee Haa Projects | Jr Professor | Vietnam Trip


Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah

Alhamdulillah.. Syukur masih diberi nikmat kehidupan, kesihatan & kebahagiaan. 
Actually this is our last week story. Umi baru smpat nk share citernyer... hihihi

Our Hee Haa Projects.
Y? 
Coz ianya spontan.
Tghri tu, lepas siap lunch n kemas dapur, umi rehat jap. Pastu kepala ligat la memikir, nak minum ptg ape la ey.. Buka la peti. Tgk2 ada kulit popia, ada lebihan isi ayam masak tghri tadi, carrot pun ada sket. 
Ok la..bolh la wat popia!!!
Umi siapkan isi, nnti minta kakak2 yg gulung. 
Taraaa....

Alhamdulillah... menjadi. Dah boleh diharap anak2 umi. InshaAllah.
Banyak juga kami buat petang tu...goreng separuh. Separuh lagi frozenkan. 
Dapat la goreng buat breakfast hari isnin tu.. 

Lepas giliran umi... Giliran ayah pula bawa ktorang jalan2 usai minum petang.. 
Ala, jalan2 kat tasek UTM je. Ramainyer orang.. Mcm2 aktiviti yang dibuat. 
Ada yang berkelah, jogging, bagi itik makan, kejar itik, amik2 gambar macam2 lah.
Ktorang sekadar berjalan2. Penat, duduklah kejap tgk gelagat org pulak..hihihi.
Anak2 sibuk mengejar itik.. kesian juga kat itik2 tu. hahaha.


Aha.
Ini bakal profesor kami... InshaAllah. Nak jadi Dr Gigi katanya.. hahaha.
Tergelak sakan umi & ayah. Bukan ape, gigi sajidah tu dh la takde barisan depannya.
Takpelah.. Ameen. Mudah2an dimakbulkan cita2 murni Idah. Moga dpt memberi manfaat pd org lain. 
Jadi mcm Prof. Muhaya ye. Selain Medical Dr, dia juga motivator!
Awal2 umi ngandung haritu tak bagi panggil dia kakak. Kena panggil adik juga. 
Tapi now, Alhamdulillah... dia dh boleh terima. In fact, kalau umi/ayah tersilap panggil dia Adik, dia akan betulkan.. "kakak lah"...  =)
Herm.. dh nak masuk 4 tahun dah anak umi. Tahun depan jadi kakak..inshaAllah.
Tapi manjanyer.. bukan main. Malam ni ayah dh janji nak wat sumthing utk Kakak Idah. InshaAllah...
Kte wat yg simple2 je la. Skali kan doa selamat sempena ayah nk ke Vietnam juga.

Herm...
Awal bulan depan ayah nk ke Vietnam. Alhamdulillah, persiapan dh distandby sket2. Since dh tau aritu, kami dh bincang juga sket2 barang yg ayah rasekan perlu dibawa. Mcm biase.. Ayah akn serahkan urusan mempacking pd umi. 
"Abg tau isteri abg ni expert bab packing brg abg travel".. 
*blushing*
(=._.=)


Simple checklist utk ayah semak dah umi siapkan. Paling penting keperluan solat, bersuci, makanan, general medicine utk ayah. Takut2 kalau ayah sakit. Kalau ayah tak sakit, mungkin ada ahli rombongan ke yg sakit, at least ayah ada kemudahan utk bantu. Barang pun dh masuk dlm beg sket2. 
Doa umi agar segala urusan ayah dimudahkan.
So far, umi tenang sambil siapkan keperluan ayah.. tapi ayah yg sering menyuarakan kerisauan dia nak tinggalkan umi..
Aduhai...suamiku.
Terharu..
"Jgn risau abg..Allah sentiasa ada dgn kita.. Dia akan jaga kita semua. InshaAllah. Ayg ok".
"Abg tahu isteri abg ni kuat semangat...sebab tu Dia selalu hadiahkan ujian buat Ayg".. 
itulah juga acapkali ucapan ayah.
Terasa mcm mengandung anak sulung pula. Maybe coz dh lame tak pregnen kot. 
Terharu dengan layanan ayah. Hampir setiap hari ayah akan pegang perut dan bercakap2 dengan baby...
Syukran Zaujku.. Syukran Ya Allah!





No comments:

Post a Comment

Popular Posts