Wednesday, September 18, 2013

Satu Masa.........

Assalamualaikum wbt..........

Lama tak menulis... Selalu juga mengarang, separuh jalan...rasa citer tk habis. 
Lalu terbiar menjadi helaian 'draft' semata.

Hampir 2 minggu bekerja dengan ketiadaan boss. Syukur tumpang gembira dan cuba utk
menarik aura positif mantan boss.. Boss yang sangat baik. Memang patut beliau dinaikkan pangkat.. Skrg menjadi org no 1 di UTM. Kami di sini sentiasa mendoakan dan memberi sokongan dari bawah.

Sejak tiada boss ni juga momentum bekerja sedikit menurun... tapi Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan baik dan under control. Kami saling memberi semangat antara satu sama lain. Dalam ofis ada 2 org je pegawai pun. Yang lain semua staf sokongan yang benar2 menyokong perjalanan ofis. Syukur staf semuanya 'behave'... 

Pagi tadi ntah macam mana menggodeh emel2 lama... Sayu tatkala membaca satu persatu. Ada satu perasaan yang sukar digambar... Cuba mencari jawapan. Mungkin belum diberikan olehNya.. Tak mengapa.. cuma satu shj harapan... Moga ukhwah yang terbina dari mula dahulu akan berakhir dalam keadaan yang baik satu hari nnt. Ameen.. 

Lagu ini, punya kenangan tersendiri... Dihadiahkan oleh seorang sahabat lama yg begitu prihatin dgn diri ini sejak dulu dan pernah menghadiahkan buat insan2 yang tersayang.

my wish-rascal flatts
I hope that days come easy and moments pass slow,
And each road leads you where you want to go,
And if you're faced with a choice, and you have to choose,
I hope you choose the one that means the most to you.
And if one door opens to another door closed,
I hope you keep on walkin' till you find the window,
If it's cold outside, show the world the warmth of your smile,


More then anything, more then anything,

My wish, for you, is that this life becomes all that you want it,
To your dreams stay big, and your worries stay small,
You never need to carry more then you can hold,
And while you're out there getting where you're getting to,
I hope you know somebody loves you, and wants the same things too,
Yeah, this, is my wish.



I hope you never look back, but ya never forget,

All the ones who love you, in the place you left,
I hope you always forgive, and you never regret,
And you help somebody every chance you get,
Oh, you find God's grace, in every mistake,
And you always give more then you take.



Oh More then anything, Yeah, and more then anything,

My wish, for you, is that this life becomes all that you want it,
To your dreams stay big, and your worries stay small,
You never need to carry more then you can hold,
And while you're out there getting where you're getting to,
I hope you know somebody loves you, and wants the same things too,
Yeah, this, is my wish.

Keseluruhan bait kata lagu ini... 
Kerana lagu ini juga pernah menghubungkan sebuah persahabatan yang beerti..

Kata sang suami, "Sudah sayang, serahkan pada Allah..jgn diberatkan fikiran waktu2 mcm ni".

"Setiap yang berlaku pasti ada hikmah...dan setiap kejadian yang Allah kirimkan kepada kita bukanlah sesuatu yang sia-sia... Setiap perjalanan hidup ini terkandung rahsiaNya.." Kata-kata seorang sahabat. Membuatkan diri ini masih dan inshaAllah terus di sini.........................................


No comments:

Post a Comment

Popular Posts